Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Карний розшук уміло актуалізує підвищення кваліфікації патрульної поліції

20-09-2018

Черговим прикладом реальної та надзвичайно продуктивної, без перебільшення, співпраці підрозділів Національної поліції стала зустріч представника Департаменту карного розшуку та слухачів підвищення кваліфікації – працівників патрульної поліції УПП в м. Києві, Київській, Вінницькій, Житомирській та Чернігівській областей Департаменту патрульної поліції. Проявлена власна ініціатива старшим оперуповноваженим в особливо важливих справах відділу розкриття незаконних заволодінь автотранспортом управління організації розкриття злочинів проти власності Департаменту карного розшуку Національної поліції України старшим лейтенантом поліції Солодчуком Олександром Петровичем, який на даний час теж є слухачем підвищення кваліфікації інституту післядипломної освіти, здобула щирі овації у патрульних поліцейських, адже надана ним професійна допомога молодшим колегам стала справжньою родзинкою усього курсу підвищення кваліфікації.

Карний розшук уміло актуалізує підвищення кваліфікації патрульної поліції

Так, Олександр Петрович, як досвідчений практик та за сумісництвом науковець – аспірант кафедри тактико-спеціальної підготовки, службової і бойової діяльності Дніпропетровського Державного університету внутрішніх справ, спільно з професором кафедри адміністративної діяльності НАВС доктором юридичних наук, доцентом полковником поліції Золотарьовою Наталією Іванівною та старшим викладачем кафедри тактико-спеціальної підготовки ННІ № 3 НАВС кандидатом психологічних наук підполковником поліції Гузенком Євгенієм Володимировичем органічно доповнив заняття з тактичної підготовки працівників патрульної поліції актуальними питаннями попередження та протидії незаконному заволодінню транспортними засобами. З використанням мультимедійних презентацій та прикладів з власної практики, розглянуто особливості тактики та алгоритми дій поліцейських під час перевірки транспортних засобів та документів, що засвідчують право власності та керування ними, а саме: особливості огляду вузлів та агрегатів транспортних засобів з метою виявлення ознак незаконного втручання, зокрема підробки маркувальних елементів, VIN-коду, номерних знаків, посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу тощо. Окрему увагу звернено на особливості виявлення так званих «двійників», способи незаконного заволодіння транспортними засобами, зокрема шляхом вільного доступу, використання різного роду пристроїв втручання в електронну охоронну систему автомобіля, сканування та ін., а також механізм та тактику дій організованих злочинних груп при незаконному заволодінні, в першу чергу, елітними транспортними засобами.

Карний розшук уміло актуалізує підвищення кваліфікації патрульної поліції

Особливу увагу акцентовано і на таке проблемне питання сьогодення, як шахрайська купівля та реєстрація у сервісних центрах автівок, які залишилися на тимчасово-окупованих територіях Донецької, Луганської областей та анексованої Автономної республіки Крим.

Разом з цим продемонстровано офіційні статистичні дані про викрадені автомобілі преміум-класу за 2013-2018 роки, а також динаміку їх виявлення, встановлення та затримання окремих викрадачів, злочинних та організованих злочинних груп. 

Карний розшук уміло актуалізує підвищення кваліфікації патрульної поліції

Окрему увагу зосереджено на алгоритмі та тактиці спільних невідкладних дій працівників поліції різних підрозділів після отримання повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом відповідно до чинних відомчих інструкцій.

Надзвичайно важливим є планування подібних бінарних занять з наступними групами слухачів-патрульних.

Немає сумнівів у тому, що подібна здорова ініціатива свідомих та відданих своїй справі практиків усуне наявні прогалини у професійній підготовці колег та принесе бажані результати у вигляді покращення криміногенної обстановки в країни за вказаним проблемним напрямком у найближчій перспективі.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Інститут післядипломної освіти

 

Інші навчальні підрозділи

X
X