Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Застосування європейського досвіду під час підвищення кваліфікації слідчих

07-11-2019

В інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації НАВС поширеною є практика організації освітніх тренінгів з вивчення специфіки проведення окремих слідчих (розшукових) дій у межах досудового розслідування.

Так, 6 листопада в межах короткострокової підготовки слідчих завідувач кафедри досудового розслідування ННІ № 1 НАВС майор поліції Юлія Сухомлин провела практичне заняття «Особливості проведення допиту малолітньої або неповнолітньої особи, яка перебуває в особливо уразливому стані». Заняття було спрямовано на інтегрування в освітній процес досвіду, одержаного під час відрядження до Поліцейського тренінгового центру Чеської Республіки.

Застосування європейського досвіду під час підвищення кваліфікації слідчих

 

 Зокрема, було використано навчально-тренувальний полігон академії «Зелена кімната», а також демонстраційні анатомічні ляльки, які полегшують процес допиту малолітньої або неповнолітньої особи, мінімізують стрес дитини, що перебуває в поліції.

Заняття передбачало два етапи: теоретичний і практичний. Спершу завідувач кафедри актуалізувала знання з кримінального процесуального законодавства щодо проведення аналізованої слідчої (розшукової) дії. Вона акцентувала саме на сучасних методах роботи з неповнолітніми, що передбачені Конвенцією Ради Європи про захист дітей. Потім окреслила завдання безпосередньо слідчих, яке полягало в проведенні допиту малолітньої особи, що перебуває в особливо уразливому стані, за попередньо визначеною ситуацією, а також повідомила, що в процесі спілкування з потерпілим буде використано аудіо- та відеозаписувальну техніку, щоб не травмувати дитину повторними допитами.

  

Застосування європейського досвіду під час підвищення кваліфікації слідчих

 

Під час практичного етапу слухачі проводили допит дитини, потерпілої від кримінального правопорушення, на навчально-тренувальному полігоні «Зелена кімната». Завдяки наявному оснащенню присутні мали змогу безпосередньо відпрацювати порядок дій уповноважених службових осіб у процесі допиту дитини, після чого було здійснено конструктивний аналіз практичної ситуації.

  

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації,

кафедра досудового розслідування ННІ № 1 НАВС

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X