Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Практичні заняття з поліцейськими за участю суддів на курсах підвищення кваліфікації

03-10-2018

3-го жовтня на курсах підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної освіти НАВС до проведення практичного заняття по темі «Антикорупційне законодавство» з працівниками відділів (секторів) психологічного забезпечення управлінь кадрового забезпечення головних управлінь Національної поліції в областях та місті Києві долучилася суддя Вищого адміністративного суду України кандидат юридичних наук Любов Гончар. Разом із завідувачем кафедри кримінального права академії, доктором юридичних наук, професором полковником поліції Андрієм Савченко були ретельно обговорені питання, що стосувалися особливостей відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, та корупційні злочини.

Практичні заняття з поліцейськими за участю суддів на курсах підвищення кваліфікації

Особливу увагу науково педагогічні працівники зосередили на проблемних питаннях застосування норм чинного законодавства з приводу сумісництва та суміщення, конфлікту інтересів, одержання подарунків та їх розмірів, відмежування подарунків від неправомірної вигоди та розмірів останньої, кваліфікації корупційних злочинів тощо. Положення Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України аналізувалися крізь призму не тільки позитивних характеристик, але й наявності вад, термінологічних проблем, колізій та несуперечності нормам Конституції України.

У процесі практичного заняття здобувачам вищої освіти передавався й міжнародний досвід, зокрема, були озвучені позиції Європейського суду з прав людини щодо додержання прав і свобод людини в частині застосування норм антикорупційного законодавства. При вирішенні ситуативних завдань наводилися посилання на постанову Пленуму Вищого адміністративного суду України «Про практику застосування адміністративними судами законодавства про доступ до публічної інформації» від 29 вересня 2016 р. № 10.

Практичні заняття з поліцейськими за участю суддів на курсах підвищення кваліфікації

Загалом окреслене вище бінарне практичне заняття досягло поставленої мети, оскільки представник суддівського корпусу поділилися своїм багаторічним досвідом при відправленні правосуддя, привернувши увагу до найбільш гострих питань нормативного характеру. Усе це, безсумнівно, значно розширило знання слухацької аудиторії про специфіку застосування національного антикорупційного законодавства на практиці, ключові зміни до такого законодавства та перспективи його удосконалення.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Інститут післядипломної освіти

 

кафедра кримінального права

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X