Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Тренінг для слідчих

20-11-2019

20 листопада в Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації доцентом кафедри кримінального процесу Оксаною Мельник було проведено тренінг «Особливості допиту дітей, потерпілих від злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості». Захід відбувся під час короткострокового та довгострокового підвищення кваліфікації слідчих Національної поліції в межах планової роботи щодо впровадження в практичну діяльність підрозділів досудового розслідування новітніх форм і методів роботи.

 

Тренінг для слідчих

 

Метою тренінгу було набуття теоретичних знань та практичного досвіду необхідного для допиту потерпілих, які знаходяться у надзвичайно вразливому стані.

 

Тренінг для слідчих

 

До теоретичного блоку входили наступні навчальні питання:

-    психологічна характеристика неповнолітніх та особливості розвитку їх когнітивних функцій;

-    «зелена кімната» і демонстраційні матеріали під час допиту неповнолітніх потерпілих;

-    правові норми, принципи та правила допиту, роз’яснення прав і обов’язків потерпілим, встановлення з ними психологічного контакту;

-    особливості допиту неповнолітніх потерпілих в умовах «зеленої кімнати» та взаємодія з іншими особами під час допиту.

 

Тренінг для слідчих

 

Викладення навчального матеріалу супроводжувалось прикладами з практики, залученням учасників тренінгу до аналізу і вирішення модельних ситуацій, демонстрацією відеозаписів із практики допиту чеськими поліцейськими неповнолітніх, ознайомленням з приміщенням «зеленої кімнати», її оснащенням і демонстраційними матеріалами, а також спеціальним приміщенням із відповідним технічним обладнанням для участі у допиті передбачених законом осіб, їх дистанційної комунікації зі слідчим та відеозапису допиту.

 

Тренінг для слідчих

 

          По закінченню тренінгу за участю слідчих Національної поліції  відбулася конференція для науково-педагогічних працівників з метою посилення впровадження практичної складової в навчальний процес.

 

Тренінг для слідчих

 

 

Тренінг для слідчих

 

  

 

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

кафедра кримінального процесу

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X