Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Низький уклін захисникам України

28-08-2020

Щорічно 29 серпня, відповідно до Указу Президента від 23.08.2019 № 621/2019 "Про День пам’яті" на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві, відзначається День пам’яті захисників України.

Для вшанування героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено трагічним воєнним подіям на сході України 2014 року, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат внаслідок підступного наступу російських окупантів.

Цього дня на всій території України заплановано проведення низки пам’ятних та національно-патріотичних заходів, зокрема Всеукраїнської акції пам’яті "Сонях", передбачено приспущення Державного Прапора України, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України.

У цей день уся Україна об’єднається в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь, зберігши тим самим мирне життя на більшій території України.

З початком російської військової агресії проти нашої країни тисячі українських найкращих синів і доньок шукали можливості йти добровольцями захищати її територіальну цілісність. Національна академія внутрішніх справ не залишилася осторонь і відповіла на новий виклик, створивши на своїй базі батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець».

З нагоди пам’ятного дня колективи інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації, а також кафедри кримінального процесу запросили на зустріч справжнього героя тих трагічних подій – Андрія Бахтова, який ще в недавньому минулому був бійцем, а згодом – командиром батальйону «Миротворець». Нині він працює старшим викладачем на кафедрі військової підготовки НАВС.

Низький уклін захисникам України

Цікавою та зворушливою була його розповідь про становлення на базі рідного навчального закладу добровольчого правоохоронного батальйону, завдання, які стояли перед цим підрозділом патрульної служби міліції особливого призначення, специфіку його комплектування та підготовки. Поділився Андрій і водночас багатим та гірким досвідом виконання службових обов’язків на Сході, зокрема у таких населених пунктах, як Слов’янськ, Дзержинськ (нині – Торецьк), Попасна, Верхньоторецьке, Майорськ, а також Іловайськ, де загинуло чимало його побратимів.

Низький уклін захисникам України

Наостанок директор інституту Лариса Удалова від імені усіх колег звернулась до почесного гостя зі словами глибокої подяки та шани за неоціненний подвиг, вчинений ним та його побратимами в ім’я України та її народу, запросивши до наступних зустрічей у стінах інституту.

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 

Інші навчальні підрозділи

X
X