Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Впровадження у практику столичного досвіду превентивної комунікації

26-03-2019

25 березня 2019 року до слухачів інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації НАВС - працівників підрозділів превентивної комунікації Національної поліції України - в черговий раз завітала Вікторія Анатоліївна Азарова–  начальник відділу превентивної комунікації ГУ НП у м. Києві.

Впровадження у практику столичного досвіду превентивної комунікації

 

На етапі створення в структурі Національної поліції України нових превентивних підрозділів, що у повній мірі відповідає ключовим  «реформаторським» засадам визначення її основного напрямку діяльності, обмін набутим багатим досвідом супроводження масових публічних заходів має особливе значення, адже фактично найбільше їх проводиться саме у столиці. Окрім цього, Вікторія Анатоліївна протягом останніх років плідно співпрацювала з європейськими колегами-правоохоронцями, вивчаючи досвід діяльності поліції «Діалогу» Норвегії, Швеції, Данії, Чеської Республіки та інших європейських країн. З огляду на це, а також здоровий професійний запит аудиторії на нові знання, інформаційна насиченість заняття, без перебільшення, побила усі рекорди, зумовивши його високу інтенсивність. У форматі діалогу розглянуто широкий перелік питань, які визначають ефективність превентивної комунікації під час проведення мирних зібрань різного характеру, а саме: основні засади ведення ефективного діалогу - сприяння, володіння інформацією, комунікація, диференційований підхід, критерії ефективної комунікації (вербальної та невербальної), оцінку загроз та ризиків, засоби комунікативної взаємодії, а також особливості взаємодії поліції превентивної комунікації з іншими підрозділами поліції на підготовчому та основному етапі проведення масових заходів. Окремий акцент зроблено на способи та прийоми ведення активної політики передбачуваності (правило «без сподіванок), яка є основою комунікації поліції з організаторами зборів та іншими зацікавленими сторонами, що допомагає формувати та підтримувати довіру на всіх етапах зібрань.  

Впровадження у практику столичного досвіду превентивної комунікації

 

Цікавою виявилась і дискусія з приводу можливості запровадження у вітчизняну практику діяльності поліції щодо забезпечення публічного порядку та безпеки під час масових заходів так званої «Скандинавської моделі», яка виправдала своє застосування у таких країнах, як Швеція, Фінляндія, Данія, Норвегія і ін. та передбачає, зокрема, переконання громадян у тому, що запобігання злочинності відбувається в їхніх інтересах з метою захисту того середовища, в якому вони живуть, а також і відзначається тим, що на першому місці серед обов’язків, які бере на себе держава, стоїть забезпечення безпеки громадян, створення у них почуття захищеності.

Впровадження у практику столичного досвіду превентивної комунікації

 

Органічним продовженням розгляду теоретичних питань став перегляд відеозаписів резонансних масових заходів, які останнім часом проходили у м. Києві та ретельний аналіз і оцінка дій працівників поліції превентивної комунікації, які забезпечували ці заходи.

У підсумку Вікторія Анатоліївна поділилась з присутніми методичними матеріалами, окреслила перспективи подальшої співпраці.  

   

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X