Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Переваги використання інтерактивної дошки в освітньому процесі

27-02-2019

Серед технічних новинок, що приходять сьогодні до закладів вищої освіти, особливе місце займають інтерактивні дошки – комплекс обладнання, який дозволяє викладачу зробити освітній процес яскравим, наочним та динамічним. За допомогою інтерактивної дошки викладачі мають більший потенціал для розкриття теми заняття, ніж комп'ютер з проектором і екраном. Так, 27 лютого 2019 року з метою впровадження в освітній процес Національної академії внутрішніх справ технічних новинок доцентом кафедри криміналістики та судової медицини Андрієм Антощуком та старшим викладачем кафедри криміналістичного забезпечення та судових експертиз ННІ № 2 Тетяною Михальчук було проведено заняття із використанням інтерактивної дошки в Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації для слідчих Національної поліції України.

Переваги використання інтерактивної дошки в освітньому процесі

На початку заняття слідчим було надано лекційний матеріал у формі яскравих та наочних презентацій, які відображали загальні засади виявлення, вилучення та упакування біологічних слідів. Обговорення даних питань супроводжувалося особистими прикладами, які наводив, залучений з метою практичної складової освітнього процесу, головний інспектор відділу криміналістичного забезпечення ГСУ НП України в м. Києві Максим Абраков. Саме Максим Абраков розповів про техніко-криміналістичні засоби та їх можливості при виявленні та вилученні біологічних слідів.

Переваги використання інтерактивної дошки в освітньому процесі

Крім цього, викладачами було продемонстровано відео-фрагменти виявлення деяких видів слідів. Після перегляду кожного з відео-роликів було організовано їх обговорення. Справжньою несподіванкою для слідчих стало залучення їх до практичного кейсу, в ході якого вони мали можливість особисто, з використанням інтерактивної дошки, виявити та вказати на сліди та об’єкти, які цікавлять слідчого в ході огляду місця події, що сприяло динамічності освітнього процесу.

Переваги використання інтерактивної дошки в освітньому процесі

Слід відмітити, що заняття пройшло в невимушеній дружній атмосфері, наочно та динамічно.

Переваги використання інтерактивної дошки в освітньому процесі

  

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації 

кафедра криміналістики та судової медицини, кафедри криміналістичного забезпечення та судових експертиз ННІ № 2

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X