Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Запровадження процедури медіації (примирення) у законодавстві України

15-12-2021
            • 15 грудня доцент кафедри кримінального процесу Ганна Степанова, прокурор Святошинської окружної прокуратури м. Києва Юлія Малишева, адвокат, старший партнер АО «Амат» Ілмарс Путраймс та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру БВП допомоги м. Києва Ростислав Поспєєв провели бінарне заняття з працівниками підрозділів дізнання Національної поліції України.

              Запровадження процедури медіації (примирення) у законодавстві України

              На початку заняття Ганна Степанова зазначила, що у зв’язку з прийняттям 16 листопада 2021 року Закону України «Про медіацію» ця тема стала вкрай актуальною для суспільства, передусім у питаннях, що стосуються притягнення неповнолітніх осіб,  які вперше вчинили кримінальний проступок або невеликої тяжкості злочин,  до кримінальної відповідальності.

              Юлія Малишева проаналізувала процедуру проведення медіації як врегулювання кримінально-правових конфліктів з неповнолітніми, а також переваги цієї процедури, залучення медіаторів, їх участі під час складання медіаційної угоди та здійснення медіації. Спікер визначила актуальність і необхідність регіонального її застосування в підрозділах Національної поліції.

              Запровадження процедури медіації (примирення) у законодавстві України

              Ростислав Поспєєв окреслив алгоритм залучення адвоката-медіатора, мету укладання медіаційної угоди та розповів про наслідки для неповнолітнього в разі відмови від укладання угоди.

              Адвокат Ілмарс Путраймс висвітлив роль медіатора, навів практичні приклади, у яких визначив проблемні питання, що найчастіше постають під час застосування медіації; акцентував увагу на розвитку цього напряму.

              Завдяки залученню такого кола практиків дискусія між учасниками заходу була жвавою та надзвичайно пізнавальною.

              Запровадження процедури медіації (примирення) у законодавстві України

              Як підсумок, доцент кафедри кримінального процесу Ганна Степанова висловила сподівання, що отримані знання суттєво сприятимуть дізнавачам у дієвому провадженні в їхню професійну діяльність процедури медіації.

              Кафедра кримінального процесу

              Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

                •  

                   

                   

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X