Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Ефективна тактика – запорука успіху в роботі працівника оперативного підрозділу

29-01-2020

 Аналіз сучасної злочинності загальнокримінальної спрямованості переконливо свідчить про те, що однією з її головних рис є постійна тенденція до зростання організованості та професіоналізму. Сучасні злочинці у цій сфері у своїй більшості це високоосвічені громадяни, деякі з них мають достатній досвід злочинної діяльності, об'єднуються в злочинні групи та організації, які мають своїх лідерів, високий рівень конспірації та планування своєї кримінальної діяльності. Як демонструє досвід, протидіяти їм тільки гласними заходами дуже важко або практично неможливо. Тому вирішення цього питання здійснюється, як правило, за допомогою сил, форм, методів та засобів оперативно-розшукової діяльності основною категорією якої є оперативно-розшукова тактика.

З огляду на це та задля посилення освітнього процесу в Національній академії внутрішніх справ практичною складовою, 29 січня в інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації радником Міністра внутрішніх справ України Сергієм Князєвим проведено лекційне заняття з працівниками шести регіональних підрозділів карного розшуку Національної поліції, які проходять спеціалізацію, з дисципліни «Оперативно-розшукова тактика».

Ефективна тактика – запорука успіху в роботі працівника оперативного підрозділу

Маючи власний багатий досвід оперативно-розшукової діяльності, в тому числі на високих керівних посадах, зокрема у зоні проведення АТО/ООС, а також чималі наукові здобутки в теорії оперативно-розшукової діяльності, лектор у форматі діалогу зі слухачами піддав глибокому науково-практичному аналізу сутність поняття оперативно-розшукової тактики, її історичний генезис, детально зупинився на таких її елементах, як оперативно-розшукова ситуація, оперативно-тактичне рішення, моделювання, прогнозування, тактичний прийом. Особливу увагу приділено поняттю, сутності та призначенню оперативних комбінацій та операцій, їх розмежуванню, елементам, вимогам, що пред’являються до них, а також принципам, на яких ґрунтується їх здійснення, правилам підготовки до їх проведення.

Ефективна тактика – запорука успіху в роботі працівника оперативного підрозділу

Немає сумнівів, що проведене лекційне заняття стало корисним для новоприбулих працівників підрозділів карного розшуку Національної поліції, оскільки дозволило дати конкретні відповіді на найбільш актуальні питання правозастосовної практики й підняло пласт інших проблем, які стосуються протидії злочинності загальнокримінальної спрямованості.

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X