Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

У підвищенні кваліфікації слідчих беруть участь досвідчені адвокати

06-02-2019

6 лютого 2019 року доцентом кафедри досудового розслідування ННІ № 1 Олександром Литвинчуком для слідчих територіальних органів Національної поліції в Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації проведено практичне заняття за темою: «Особливі порядки кримінальних проваджень на підставі угод та у формі приватного обвинувачення».

Для проведення практичного заняття запрошено адвоката Ради адвокатів Київської області Андрія Шурхно, який має багаторічний досвід здійснення адвокатської діяльності, у тому числі щодо захисту підозрюваних, обвинувачених та представництва інтересів потерпілих в кримінальних провадженнях.

 

У підвищенні кваліфікації слідчих беруть участь  досвідчені адвокати

Ураховуючи категорію осіб, які проходили підвищення кваліфікації, Олександром Литвинчуком та Андрієм Шурхно використовувалися інтерактивні методи навчання під час яких слідчі не тільки отримували необхідні знання від викладачів, але й активно ділилися власним практичним досвідом щодо здійснення кримінальних проваджень на підставі угод та у формі приватного обвинувачення.

Крім того, адвокат Андрій Шурхно навів ряд яскравих прикладів, коли ним за допомогою ініціювання та укладання угод вдалося забезпечити необхідний компроміс між інтересами підозрюваного, обвинуваченого, з одного боку, та потерпілого і держави, з іншого.

Увагу слідчих також акцентовано на змінах у процесуальному законодавстві у зв’язку з набуттям чинності 11 січня цього року Закону України: «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами».

 

У підвищенні кваліфікації слідчих беруть участь  досвідчені адвокати

Для кращого засвоєння отриманої інформації слухачі були поділені на групи для вирішення ситуаційних завдань (кейсів).

Практичне заняття проходило у теплій, дружній атмосфері. Слідчі активно задавали питання, долучалися до обговорення дискусійних питань, ділилися власним досвідом практичної діяльності, а наприкінці заняття подякували викладачам за отриманні знання.

  

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації, кафедра досудового розслідування ННІ №1 НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

X
X