Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Взаємодія органів дізнання Національної поліції в процесі своєї діяльності

11-02-2020

За такою темою 10 лютого 2020 року в Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації для працівників підрозділів превентивної діяльності Національної поліції України з розслідування окремих категорій кримінальних проступків у формі дізнання відбулися лекції за участю старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції Лесі Кирій та доцента кафедри кримінального процесу Оксани Мельник.

Взаємодія органів дізнання Національної поліції в процесі своєї діяльності

 У зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22 листопада 2018 року до КК України введено абсолютну новелу, що стосується докорінної зміни інституту розслідування кримінального правопорушення (кримінального проступку). Саме тому із запровадженням суттєвих змін в роботі органів досудового розслідування дана тема набуває особливої актуальності.

Взаємодія органів дізнання Національної поліції в процесі своєї діяльності

 Метою такого бінарного заняття є формування на підставі аналізу законодавчих положень, практики й наукових джерел орієнтовного порядку дій дізнавача під час досудового розслідування кримінальних проступків, роз’яснення положень законодавства й огляд загальних положень щодо кримінальних проступків у кримінальному судочинстві України.

Під час роботи слухачі активно цікавилися організацією виїзду та прибуття працівників поліції на місця вчинення кримінальних проступків та інших подій, участю дізнавача на місці події (права і обов’язки), особливостями організації взаємодії при розслідуванні окремих видів кримінальних проступків.

Взаємодія органів дізнання Національної поліції в процесі своєї діяльності

 Окремо представником ГСУ Національної поліції Лесею Кирій було представлено блок питань, що стосуються взаємодії з центрами надання безоплатної вторинної правової допомоги при затриманні осіб, із закладами охорони здоров’я та органами прокуратури, а також з потерпілими.

Бінарні заняття за участі науково-педагогічних працівників профільних кафедр та практичних працівників поліції є ефективним способом підвищення рівня базових знань і розвитку вмінь, необхідних для ефективного виконання завдань професійної діяльності. 

 Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації,

кафедра кримінального процесу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X