Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Проведення бінарного заняття англійською мовою зі слідчими Національної поліції

06-02-2019

З метою поглиблення прикладної складової та вдосконалення володіння поліцейськими найпоширенішою мовою міжнародного спілкування – англійською – 6 лютого в Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації Національної академії внутрішніх справ завідувач кафедри кримінального права, д.ю.н., професор, полковник поліції Андрій Савченко та завідувач Відділу з питань дотримання антикорупційного законодавства Секретаріату Кабінету Міністрів, к.ю.н. Олексій Ілляшенко провели бінарне лекційне заняття англійською мовою за темою «Антикорупційне законодавство» для слідчих Національної поліції, які проходять підвищення кваліфікації в академії.

 

Проведення бінарного заняття англійською мовою зі слідчими Національної поліції

Лектори (які вільно володіють англійською мовою) закцентували на концептуальних проблемних питаннях, що стосуються розуміння поняття корупції, співвідношення термінів «корупційне правопорушення» та «корупційний злочин», на відмінності від адміністративних корупційних правопорушень, пов’язаних із корупцією, тощо. Під час лекції було ретельно розглянуто не лише базові питання (законодавчий перелік корупційних злочинів, їх ознаки та види; кримінально-правові наслідки вчинення корупційних злочинів; покарання за корупційні злочини; їх загальна та специфічна кримінально-правова характеристика), а й особливості кваліфікації корупційних злочинів, тлумачення низки принципово важливих понять (зокрема, «bribery», «undue advantage», «public official», «abuse of service position», «illicit enrichment»). Паралельно з лекційного матеріалу відбувалося моделювання типових ситуацій корупційних ризиків, наведення та обговорення реальних прикладів з правозастосовної практики.

 

Проведення бінарного заняття англійською мовою зі слідчими Національної поліції

Проведене лекційне заняття, беззаперечно, було корисним і пізнавальним для слідчих поліції, оскільки надало їм змогу поспілкуватися з лекторами та між собою англійською мовою, усвідомивши специфіку складної юридичної термінології в контексті антикорупційного законодавства.

 

Проведення бінарного заняття англійською мовою зі слідчими Національної поліції

Такий досвід проведення занять можна вважати унікальним. Він свідчить про те, що працівники слідчих підрозділів Національної поліції України можуть себе позиціонувати як правоохоронці міжнародного рівня.

  

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації, кафедра кримінального права НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

X
X