Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

«Будівельна поліція: перспективи створення та розвитку»

22-05-2017

Під такою назвою 22 травня інститутом післядипломної освіти НАВС проведено круглий стіл. У його роботі взяли участь: віце-президент Київської організації Національного союзу архітекторів України Георгій Самуїлович Духовичний, перший проректор НАВС доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Станіслав Дмитрович Гусарєв, директор інституту післядипломної освіти доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Лариса Давидівна Удалова, заступники директора інституту післядипломної освіти: кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції Дмитро Олександрович Савицький, кандидат юридичних наук, доцент, підполковник поліції Олег Станіславович Степанов та кандидат педагогічних наук Сергій Сергійович Кваша, слухачі інституту післядипломної освіти, які проходять підвищення кваліфікації та представляють підрозділи карного розшуку, боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ювенальної превенції, безпеки дорожнього руху, дозвільної системи, а також інспектори-криміналісти.

«Будівельна поліція: перспективи створення та розвитку»

Роботу круглого столу розпочав перший проректор академії Станіслав Дмитрович Гусарєв, який наголосив на актуальності та важливості заходу.

Після вступного слова першого проректора Георгій Самуїлович Духовичний розповів присутнім концепцію створення такого органу правопорядку, як будівельна поліція, її місце в системі правоохоронних органів держави, функції та повноваження.

«Будівельна поліція: перспективи створення та розвитку»

Член Спілки архітекторів України поділився досвідом функціонування такого органу в країнах Європи і США та зазначив, що система контролю і нагляду за будівництвом має бути реформована докорінно. З метою очищення ринку від недобросовісних забудовників повинна бути створена будівельна поліція. Планується, що вона буде діяти на правах самостійного управління в структурі Департаменту патрульної поліції.

На думку Георгія Самуїловича, функції Державної архітектурно-будівельної інспекції може і повинна здійснювати будівельна поліція, яка б могла здійснювати контроль за діяльністю забудовників в частині дотримання ними містобудівного законодавства.

Після виступу віце-президента Київської організації Національного союзу архітекторів України розпочалася жвава дискусія серед учасників круглого столу.

«Будівельна поліція: перспективи створення та розвитку»

За результатами роботи круглого столу вирішено запланувати в системі підвищення кваліфікації (спеціалізації) лекційні заняття з історії архітектури міста Києва та виявлення порушень у сфері будівництва для працівників підрозділів карного розшуку, захисту економіки, працівників економічних, товарознавчих досліджень та оцінювальної діяльності, будівельних та земельних досліджень науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МВС України, а також інспекторів-криміналістів.

Підбиваючи підсумок заходу, директор інституту післядипломної освіти доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Лариса Давидівна Удалова наголосила на необхідності проведення таких заходів та зауважила, що результати цієї роботи будуть корисними при створенні будівельної поліції.

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X