Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Впровадження концепції взаємодії

21-05-2019

21 травня в інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації доцентом кафедри поліцейського права, майором поліції Басс Вікторією Олександрівною було проведено бінарну лекцію за участю оперуповноваженої УБЗПТЛ ГУНП в Київській області, майора поліції Стригунової Ілони Сократівни для дільничних офіцерів поліції на тему: «Взаємодія дільничного офіцера поліції з підрозділами Національної поліції та іншими органами».

Надзвичайно корисним і цікавим виявився досвід Ілони Сократівни у питаннях взаємодії дільничних офіцерів з підрозділами БЗПТЛ, адже довгий час вона сама проходила службу в управлінні превентивної діяльності, і навіть, очолювала відділ дільничних офіцерів поліції.

Впровадження концепції взаємодії

 

Дільничні офіцери поліції при здійсненні своїх повноважень взаємодіють з органами (підрозділами) поліції, центральними та місцевими органами виконавчої влади.

Дільничний офіцер поліції співпрацює з представниками громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, надає допомогу в організації їх діяльності, бере участь у проведенні спільних нарад, під час яких розробляються та погоджуються заходи із забезпечення публічної безпеки і порядку на територіях обслуговування та взаємодії з усіма підрозділами Національної поліції у питаннях виявлення та припинення злочинів і правопорушень.

Відбувся обмін думками та розглянуто проблемні питання при впровадженні концепції Community Policing у діяльність дільничного офіцера.

Відповідно до статті 11 Взаємодія з населенням на засадах партнерства, Закону України «Про Національну поліцію» діяльність поліції здійснюється в тісній співпраці та взаємодії з населенням, територіальними громадами та громадськими об’єднаннями на засадах партнерства і спрямована на задоволення їхніх потреб.

Впровадження концепції взаємодії

 

А рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

Безпека – одна з найважливіших цінностей для людини, а співпраця поліції та громади – найкращий спосіб її гарантувати. Таку взаємодію ще називають англійським терміном Community Policing (CoP).

Вона полягає у тому, що поліція працює, зважаючи на думку мешканців щодо питань громадського порядку у кожному конкретному районі, селі, місті тощо.

Community Policing – це постійна співпраця поліції з населенням та місцевою владою. А головна мета такої взаємодії – створення спільного безпечного простору.

Зустріч викликала зацікавленість з цією проблематики, а також можливість отримати невичерпні знання та відповіді на окремі питання, жваву активну дискусію.

 

  

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

Кафедра поліцейського права

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X