Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Найкращий міжнародний досвід як гарант стрімкого професійного зростання

21-05-2019

21 травня 2019 року бажаними гостями на заняттях у слухачів інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації НАВС – працівників підрозділів превентивної комунікації Національної поліції України – стали представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні – радник-тренер з питань громадського порядку Ларс Галас Нільсен (Данія), а також спеціалісти з питань громадського порядку Олексій Бочарніков та Віталій Нагурянський (Україна).

Найкращий міжнародний досвід як гарант стрімкого професійного зростання

 

Надзвичайно цікавим та корисним для наслідування виявився висвітлений Ларсом Нільсеном історичний зріз досвіду країн Скандинавії, зокрема Данії, щодо формування підрозділів з охорони публічного порядку та безпеки, а також десятирічна еволюція підрозділів поліції «Діалогу». Важливі акценти зроблено на базові засади діяльності даного підрозділу поліції як посередника між демонстрантами і «срібним» командиром проведення спеціальної операції із забезпечення публічного порядку, напрямки та способи взаємодії поліцейських превентивної комунікації зі спеціальними підрозділами поліції на підготовчому та основному етапі проведення такої операції. Як умова успішного супроводження мирних зібрань озвучена дещо дивна, на перший погляд, з огляду на минулу вітчизняну правоохоронну практику, ідея зменшення агресивності екіпірування поліцейських шляхом відмови від використання захисних щитів, використання бронежилетів під верхнім одягом тощо. Запорукою успішної поліцейської операції з підтримання правопорядку визначено комплексне поєднання комунікативних та тактичних елементів. Окрему увагу звернено і на необхідність ресурсної економії у забезпеченні вищевказаних заходів за умови їх належного інформаційного забезпечення на підготовчому етапі та, як наслідок, – оптимального залучення особового складу поліції на основному етапі. Яскравим та переконливим наочним підтвердженням висловлених положень стали продемонстровані фото- та відеоматеріали проведення поліцейських операцій з підтримання правопорядку в м. Копенгагені.

Найкращий міжнародний досвід як гарант стрімкого професійного зростання

 

У підсумку необхідно зазначити, що впроваджена на початковому етапі підготовки поліцейських «Діалогу» практика обміну найкращим міжнародним досвідом забезпечення масових мирних заходів гарантовано стане одним з визначальних чинників стрімкого професійного зростання працівників новоствореного поліцейського підрозділу України.

 

Найкращий міжнародний досвід як гарант стрімкого професійного зростання

 

   

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X