Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО – НЕОБХІДНА СКЛАДОВА У ДІЯЛЬНОСТІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ПІДРОЗДІЛІВ ОРГАНІЗАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ОПЕРАТИВНОГО РЕАГУВАННЯ

22-01-2018

22 січня 2018 року в інституті післядипломної освіти НАВС, задля посилення практичної складової при опануванні положень антикорупційного законодавства, завідувачем кафедри кримінального права, доктором юридичних наук, професором, полковником поліції Андрієм Савченком і головним спеціалістом відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Сергієм Яременко було проведено лекційне заняття на тему «Антикорупційне законодавство. Корупція: поняття, запобігання та відповідальність. Корупційні правопорушення» для поліцейських підрозділів організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України, які проходять підвищення кваліфікації.

Під час лекційного заняття активно обговорювалися та розв’язувалися різноманітні проблемні питання кваліфікації й розмежування корупційних злочинів, здійснювалося ретельне тлумачення низки важливих кримінально-правових термінів (зокрема, «пропозиції», «обіцянки», «прохання надати» у контексті неправомірної вигоди), моделювалися типові ситуації дій, зважаючи на специфіку прояву конкретних корупційних діянь.

АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО – НЕОБХІДНА СКЛАДОВА У ДІЯЛЬНОСТІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ПІДРОЗДІЛІВ ОРГАНІЗАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ОПЕРАТИВНОГО РЕАГУВАННЯ

Також було наголошено, що дуже часто при одержанні та наданні неправомірної вигоди за сучасних умов існує кілька ланок посередників, а відтак, треба звертати увагу на доказову базу й ретельно відслідковувати зв’язки між суб’єктами корупційних відносин.

Беззаперечно, що проведене лекційне заняття досягло своєї мети, оскільки в процесі його проведення були обговорені найбільш складні моменти практичної діяльності, а також відбувся обмін досвідом.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Інститут післядипломної освіти

 

Інші навчальні підрозділи

X
X