Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Антикорупційне законодавство на озброєнні працівників підрозділів фінансового забезпечення Національної поліції

08-11-2017

Задля посилення освітнього процесу в Національній академії внутрішніх справ практичною складовою 8 листопада в Інституті післядипломної освіти завідувачем кафедри кримінального права, доктором юридичних наук, професором полковником поліції Андрієм Савченком і старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ Головного міжрегіонального управління оперативного забезпечення зони проведення АТО ДФС України, майором податкової міліції Іриною Кисільовою було проведено бінарне практичне заняття з працівниками підрозділів фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку і внутрішнього аудиту Національної поліції, які проходять підвищення кваліфікації, з дисципліни «Антикорупційне законодавство. Корупція: поняття, запобігання та відповідальність. Корупційні правопорушення».

Антикорупційне законодавство на озброєнні працівників підрозділів фінансового забезпечення Національної поліції

Під час заходу була використана мультимедійна презентація, зосереджено увагу на сутності корупційних злочинів, їх видах, особливостях кримінально-правової кваліфікації, тлумаченні окремих кримінально-правових термінів, специфіці проявів за конкретних обставин тощо. Зокрема, Ірина Сергіївна, яка є учасником АТО та має багаторічний досвід роботи у правоохоронній системі (у т.ч. у підрозділах внутрішньої безпеки), наводила практично значущі приклади з правозастосовної практики, зупинилася на критеріях відмежування зловживання владою або службовим становищем від злочинної недбалості, різноманітних формах вияву неправомірної вигоди, механізмах доведення вини осіб, які підозрюються у вчиненні корупційних злочинів тощо. Зі свого боку працівники підрозділів фінансового забезпечення долучилися до широкої дискусії з приводу вирішення конкретних типових ситуацій, пов’язаних із корупційними проявами.

Антикорупційне законодавство на озброєнні працівників підрозділів фінансового забезпечення Національної поліції

Немає сумнівів, що проведене бінарне практичне заняття стало корисним для працівників підрозділів фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку і внутрішнього аудиту Національної поліції, оскільки дозволило дати конкретні відповіді на найбільш актуальні питання правозастосовної практики й підняло пласт інших проблем, що стосуються запобігання та протидії корупційним правопорушенням.

Інститут післядипломної освіти

Кафедра кримінального права

 

Інші навчальні підрозділи

X
X