Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Методологічні новели післядипломної освіти

01-09-2017

В інституті післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ відбувся методологічний семінар з приводу впровадження дистанційної форми навчання в систему післядипломної освіти. У роботі семінару взяли участь перший проректор НАВС доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Станіслав Гусарєв, директор інституту післядипломної освіти доктор юридичних наук, професор, полковник поліції Лариса Удалова, начальник відділу організації та координації освітнього процесу, підполковник поліції Таїсія Корж-Ікаєва, начальник відділу комп'ютерного та програмного забезпечення підполковник поліції Олег Буренко, завідувачі профільних кафедр академії та співробітники інституту післядипломної освіти.

Методологічні новели післядипломної освіти

Ураховуючи необхідність інтенсифікації процесу навчання, підвищення його ефективності та з метою економії бюджетних коштів, прийнято рішення щодо запровадження у системі післядипломної освіти дистанційного навчання для слухачів, підвищення кваліфікації яких здійснюється на базах регіональних відділень навчально-наукового інституту № 4 та факультету № 3 (м. Івано-Франківськ). Так, з 4 вересня цього року заплановано проведення занять у режимі відеоконференцзв’язку для працівників підрозділів карного розшуку ГУНП України в Житомирській області, ювенальної превенції ГУНП України в Хмельницькій області, кадрового забезпечення ГУНП України в Івано-Франківській області, дільничних офіцерів поліції ГУНП України в Кіровоградській області.

Методологічні новели післядипломної освіти

Підґрунтям прийняття такого рішення стали як результати експерименту із упровадження підвищення кваліфікації за дистанційною формою навчання, проведених у Харківському національному університеті внутрішніх справ та Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, так і досвід Національної академії внутрішніх справ з проведення лекцій у режимі відеоконференцзв’язку.

Методологічні новели післядипломної освіти

Як відомо, використання елементів дистанційного навчання в академії здійснюється з 2015 року, після запровадження програмного комплексу «MOODLE» з розділом «Дистанційні курси», розміщеного на офіційному веб-порталі НАВС. Ця платформа забезпечує доступ здобувачів вищої освіти ступенів бакалавра та магістра, а також слухачів первинної професійної підготовки до матеріалів 339 дистанційних курсів, що містять методичні рекомендації, відеолекції, презентаційний матеріал, контрольні та тестові завдання, технології для онлайн спілкування учасників освітнього процесу (загальна кількість яких складає більше 4 тис. осіб). На сьогодні навчання в дистанційному режимі проходять 130 слухачів первинної професійної підготовки поліцейських, використовують електронний ресурс та зареєстровані як користувачі розділу «Дистанційні курси» близько 4,5 тис. осіб.

У подальшому, підвищення кваліфікації поліцейських та інших фахівців за дистанційною формою буде здійснюватися відповідно до затверджених професійних програм та Положення про дистанційну форму навчання в Національній академії внутрішніх справ, ухваленого Вченою радою 28 серпня цього року.

Інститут післядипломної освіти

 

Інші навчальні підрозділи

X
X