Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Нова когорта майбутніх управлінців МВС

12-09-2014

Нова когорта майбутніх управлінців МВС

 

Ефективність процвітання правової, демократичної держави, зміцнення законності та правопорядку, беззаперечно залежить від якісного рівня роботи всіх правоохоронних органів, відомств та структур, у тому числі органів внутрішніх справ.

Діяльність органів внутрішніх справ спрямована на захист особистості, її прав і свобод, охорону громадського порядку й безпеки, боротьбу з правопорушеннями. Від ефективності роботи органів внутрішніх справ України залежить стан правопорядку в державі в цілому. У зв’язку з цим неабияке значення має підбір та підвищення кваліфікації кандидатів для призначення на посади начальників міськрайлінорганів ГУМВС, УМВС України.

Відповідно до службової телеграми № 18501/Чб, підписаної 28 серпня 2014 року заступником міністра МВС України – керівником апарату Чеботарем С.І., в інституті післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ з 1 вересня 2014 року розпочалися курси підвищення кваліфікації кандидатів для призначення на посади начальників міськрайлінорганів ГУМВС, УМВС України. Строк навчання зазначеної категорії слухачів становить 10 діб (100 годин навчання), протягом яких науково-педагогічний склад академії працював у напрямі формування у слухачів навичок організації та планування управлінської діяльності, організації взаємодії з державними, громадськими установами, місцевими адміністраціями, органами місцевого самоврядування, населенням, засобами масової інформації, а також розвитку в них практичних умінь та навичок для подальшого застосування в практичній діяльності в системі органів внутрішніх справ України.

Відносно запланованої організаційної частини, навчання для майбутніх начальників міськрайлінорганів ГУМВС, УМВС України розпочалося із  загальних зборів. Прибуло на навчання 19 осіб, представників 12 територіальних відділів органів внутрішніх справ України.

Перед початком проведення навчальних занять було здійснено вхідне тестування, за результатами якого оцінювався рівень знань слухачів, з метою орієнтування викладацького складу, задіяного до навчального процесу, на ті проблемні питання, які необхідно більш детально розглянути під час аудиторних занять.

Слід відмітити, що обов’язково були проведенні відповідні заходи щодо перевірки слухачів які прибули на заліки з вогневої, загальної та спеціальної фізичної підготовки. Так, залік з вогневої підготовки проходив у два етапи:  визначення рівня знань слухачів щодо прийомів і правил стрільби з пістолета ПМ та оцінювання результатів виконання вправи з ПМ № 4. Під час заліку з загальної та спеціальної фізичної підготовки педагогічним складом профільної кафедри академії оцінювався загальний рівень фізичної підготовки слухачів (результати виконання нормативів з бігу на 1000 м, виконання силової вправи – підтягування на перекладені) та спеціальної фізичної підготовки – виконання прийомів рукопашного бою.

Після успішного складання заліки з вогневої та фізичної підготовки офіцери-слухачі безпосередній були задіяні до навчального процесу: лекційні, семінарські та практичні заняття. В основі запланованого навчального процесу була закладена основна мета: надати можливість слухачам отримати нові та поглибити власні знання, навички, необхідні для сучасного управлінця.

Заключним етапом навчання для слухачів проводилося вихідне тестування, за результатами якого слухачам вручені свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка. В позитив слід відзначити, про те, що за результатами вихідного тестування рівень професійної орієнтації і компетенції слухачів підвищення кваліфікації кандидатів для призначення на посади начальників міськрайлінорганів ГУМВС, УМВС визначено достатнім та високим.

Традиційно по закінченню навчального збору з підвищення кваліфікації, майбутні керівники міськрайлінорганів проходять кадрову комісію МВС України для офіційного призначення на керівні посади у відповідних територіальних відділів органів внутрішніх справ України.

 Андрій Лопутько

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X