Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

У "Голосі України" опубліковано закон про судову реформу

28-11-2017

В офіційному виданні "Голос України" опубліковано закон № 2147-VIII про внесення змін до Господарського, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів в рамках судової реформи. Документ набиратиме чинності поступово: більшість норм почнуть діяти одночасно зі стартом роботи Верховного суду України, інші із прив'язкою до початку роботи електронного судочинства, або з 2019 року.

Водночас, зміни до закону "Про Вищу раду правосуддя", передбачені розділом 4 цього закону, набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування цього закону.

Законом рекомендовано Вищій раді правосуддя до 1 березня 2018 року затвердити положення про електронне судочинство, а Державній судовій адміністрації України до 31 грудня 2018 року забезпечити створення та належне функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Через три місяці після того, як в "Голосі України" офіційно повідомлять, що електронне судочинство створене, воно почне працювати.

Електронне судочинство забезпечить право громадян подавати документи до суду не тільки в паперовому, а й в електронному вигляді (треба буде обрати один варіант і ним користуватися). Після реєстрації офіційної електронної адреси в системі електронного судочинства всі документи у справах будуть надсилати туди, а не вручати в паперовій формі.

Закон вносить зміни до Кримінального процесуального кодексу, що скорочують терміни досудових розслідувань. Такі терміни будуть розраховуватися не з моменту повідомлення про підозру, а з початку внесення даних про порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) - і до дня звернення до суду з обвинувальним актом. Слідчим необхідно за 2 місяці розкрити і відправити до суду кримінальний проступок, за 3 місяці – злочин невеликої або середньої тяжкості, за 6 місяців – тяжкий або особливо тяжкий.

 

Інші навчальні підрозділи

X
X