Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Основні законодавчі аспекти проведення виборів

08-02-2019

Згідно Конституції України, 31 березня 2019 року заплановано проведення виборів Президента України. Враховуючи те, що особовий склад академії буде залучено до роботи нарядів поліції із забезпечення публічної безпеки й порядку під час виборчого процесу, 8 лютого 2019 року проведено спільне додаткове заняття в системі службової підготовки працівників інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації, кафедр кримінального процесу, кримінального права, досудового розслідування, криміналістики та судової медицини, а також поліцейського права з вивчення основних положень закону України «Про вибори Президента України» від 05.03.1999 року, норм кримінального та адміністративного законодавства, які регулюють суспільні відносини під час виборчого процесу. На прохання колег з кваліфікованою галузевою правовою допомогою на заняття завітали завідувач кафедри кримінального права НАВС Андрій Савченко та професор кафедри поліцейського права НАВС Ігор Луговий.

 

Основні законодавчі аспекти проведення виборів

Андрій Савченко у своєму виступі здійснив аналіз основних положень закону України «Про вибори Президента України, а також Кримінального кодексу України щодо особливостей кваліфікації злочинів проти виборчих прав громадян. Звернув увагу на особливості кваліфікації підкупу виборців, порушення таємниці голосування та незаконних дій щодо виборчої документації.

 

Основні законодавчі аспекти проведення виборів

Ігор Луговий довів основні положення рішення колегії МВС від 28.01.2019 щодо участі працівників поліції у виборчому процесі, розкрив питання адміністративної відповідальності за правопорушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення. Окрім цього, привів статистичні дані за останні роки щодо даного виду правопорушень. Розкрив особливості участі органів Національної поліції у підтриманні публічної безпеки та порядку під час виборчого процесу.

 

Основні законодавчі аспекти проведення виборів

  

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 

Інші навчальні підрозділи

X
X