Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Особливості розслідування дорожньо-транспортних пригод

20-02-2019

З кожним роком в Україні зростає кількість злочинних порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів, у зв’язку з чим питання по’вязані із розслідуванням таких кримінальних правопорушень не втрачають своє актуальності. Ефективна та якісна підготовка слідчих у цьому напрямку можлива лише за умови поєднання теоретичних аспектів із слідчою практикою розслідування зазначеної категорії кримінальних правопорушень у освітньому процесі. Саме з цією метою, для забезпечення занять у системі підвищення кваліфікації постійно запрошуються фахівці-практики, що мають значний досвід роботи у цій сфері.

Особливості розслідування дорожньо-транспортних пригод

Так, 20 лютого 2019 року, доцентом кафедри криміналістики та судової медицини, підполковником поліції Іваном Куриліним та старшим викладачем кафедри криміналістичного забезпечення та судових експертиз Сергієм Бойченком, спільно із директором ТОВ «Юридична компанія «Студія права» Сергієм Пархоменком проведено заняття за темою: «Розслідування дорожньо-транспортних пригод».

Предметом розмови стали питання пов’язані із оглядом місця дорожньо-транспортної пригоди, допитом учасників цієї події, проведенням слідчих експериментів та призначенням судово-медичних, автотехнічних, транспортно-трасологічних експертиз, а також деякі аспекти техніко-криміналістичного забезпечення слідчої діяльності, щодо організації взаємодії учасників слідчо-оперативної групи на місці ДТП та на подальших етапах розслідування цього виду кримінальних правопорушень.

Особливості розслідування дорожньо-транспортних пригод

Заняття проводилося у невимушеній та дружній атмосфері у формі діалогу з аудиторією, а особливо жваву дискусію та зацікавленість серед учасників викликали тактичні особливості проведення огляду місця дорожньо-транспортної пригоди, складання схеми до протоколу огляду місця ДТП та окремі аспекти призначення судових експертиз при розслідування цієї категорії кримінальних правопорушень.

 

 

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

Кафедра криміналістики та судової медицини

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X