Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Підрозділ поліції особливого призначення «КОРД» поповнився інструкторами з питань захисту свідків

01-04-2016

На базі відділу спеціальної та фізичної підготовки НАВС (с. Віта-Поштова) відбувся випуск 17 українських інструкторів, які в подальшому навчатимуть поліцейських підрозділу поліції особливого призначення «КОРД» групи «В».

1

Саме ця група Корпусу оперативно-раптової дії займається здійсненням заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві та спеціальних заходів забезпечення безпеки стосовно працівників правоохоронних органів, членів їх сімей і близьких родичів, відповідно до Законів України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» та «Про державний захист працівників суду та правоохоронних органів».

2

В церемонії взяли участь Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе і Надзвичайний та повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

3

«Ви - одні із найважливіших людей, тому що перші серед інструкторів підрозділу «В» по захисту свідків. Тепер від вас залежить, якої якості будуть підрозділи в нашій Національній поліції у складі «КОРДУ», відзначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

4

Навчання українських тренерів тривало два тижні. Проводили його інструктори Служби маршалів США за спеціально розробленою програмою з підготовки поліцейських, враховуючи потреби спецпідрозділу в Україні. Зокрема, бійці засвоїли нові методики вогневого ураження цілей, екстремальне керування транспортними засобами, навчилися професійно евакуйовувати «свідків» та, за необхідності, надавати їм першу медичну допомогу.

5

Більшість інструкторів з питань захисту свідків колишні працівники Управління швидкого реагування «Сокіл». Кожен з них продемонстрував високу фізичну та вогневу підготовку, а також пройшов певні етапи відбору: поглиблені психологічні та правові тести, поліграф та співбесіду з керівниками спецпідрозділу. Наймолодшому інструктору 27 років, середній вік випускників групи - 30 років.

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X