Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Використання найкращих європейських практик в тактиці дій органів та підрозділів Національної поліції України

05-06-2020

З метою належної практичної підготовки слухачів інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації Національної академії внутрішніх справ до прийняття управлінських рішень щодо тактики дій сил Національної поліції України в різних ситуаціях службової діяльності, тактичних заходів та концепції мобільності сил і засобів Національної поліції України, які залучаються до забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення масових заходів відповідно до скандинавської моделі забезпечення правопорядку, проводяться заняття з тактичної підготовки під час короткострокового підвищення кваліфікації для керівників підрозділів превентивної діяльності.

Так, одне з таких занять було проведено 4 червня викладачем кафедри тактичної підготовки ННІ № 3 майором поліції Богданом Ліщуком та старшим викладачем кафедри тактичної підготовки ННІ № 3 підполковником поліції Євгеном Бакутіним.

Сучасні підходи щодо підготовки правоохоронців вимагають використання новітніх методик та сучасного спеціального обладнання. З огляду на це, під час заняття керівники підрозділів превентивної діяльності ознайомились із сучасною тактикою дій, що використовується в діяльності поліції у різних ситуаціях службової діяльності, системою управління силами та засобами поліції, що залучаються до забезпечення публічної безпеки і порядку під час масових заходів, тактичними заходами та концепцією мобільності сил і засобів поліції, тактичними методами та принципами «скандинавської моделі» забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів.

В ході проведення практичного заняття за допомогою плану центральної частини міста Києва були змодельовані різні ситуації, які можуть виникати під час масових заходів. Обговорено алгоритми дій нарядів поліції, тактичні методи та основні принципи скандинавської моделі, особливості роботи діалогової поліції. Слухачі удосконалили знання щодо планування масових заходів та приймали рішення щодо тактики дій у разі порушення публічної безпеки та порядку.

Використання найкращих європейських практик в тактиці дій органів та підрозділів Національної поліції України

Також слухачі відвідали Тренінговий центр підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення "КОРД" (с. Віта Поштова Києво-Святошинського району Київської області), де відпрацювали тактику дій у різних ситуаціях службової діяльності з використанням шут-хаусу – будівлі, призначеної для підготовки співробітників правоохоронних органів до умов близьких вогневих контактів у приміщеннях, розташованих в житлових або промислових зонах, з метою відпрацювання доступу до приміщень та їх зачищень під час проведення спеціальних операцій.

Проведення заняття у такому форматі сприяє удосконаленню та поглибленню слухачами теоретичних знань, практичних навичок та вмінь, які вони використовуватимуть в процесі службової діяльності.

 

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

Кафедра тактичної підготовки ННІ № 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X