Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Професійне спілкування в умовах конфліктної взаємодії

06-02-2020

Національна академія внутрішніх справ, як провідний ЗВО системи МВС України є, на сьогодні, науково-методичним осередком фахової професійної освіти в просторі правоохоронної діяльності.

Зазначене зумовлює втілення в процес професійної підготовки працівників різних навчальних та структурних підрозділів академії новітніх здобутків сучасної наукової думки та інноваційних методів навчання.

Яскравим прикладом цього може слугувати проведений під егідою інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації 6 лютого 2020 року семінар з питань професійного спілкування в умовах конфліктної взаємодії. Захід відбувся на базі спеціалізованого полігону «Психотренінговий комплекс» та участь в ньому взяли співробітники відділу організації служби, відділу документування службової діяльності та представники відділення психологічного забезпечення.

Професійне спілкування в умовах конфліктної взаємодії

В межах інтерактивної взаємодії була теоретично обговорена та практично опрацьована низка  актуальних проблем професійного спілкування в умовах конфліктної взаємодії. Серед них найбільш жваву дискусію викликали питання, пов’язані із механізмами набуття учасниками семінару навичок активного слухання співрозмовника в ситуації звернень громадян, практичного застосування методів візуальної психодіагностики оцінки емоційного стану людини, необхідності здійснення моніторингу перебігу процесу професійного спілкування в потенційно конфліктних умовах. Дискусійними виявились питання щодо створення простору безконфліктного спілкування в ситуаціях взаємодії з особами, які знаходяться в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, а також з тими, які мають певні акцентуації особистості.

Професійне спілкування в умовах конфліктної взаємодії

Використання відеоматеріалів, презентацій послугувало вагомим теоретичним базисом подальшого опрацювання ситуативних завдань практичного спрямування, що мало на меті формування та закріплення навичок аналізу причин та чинників потенційних конфліктних ситуацій й застосування диференційованих прийомів аргументації та впливу в процесі взаємодії з громадянами.

 Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

X
X