Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Інтегруємось у світову поліцейську практику спільними зусиллями

21-12-2017

В сучасних умовах інтенсивного зростання рівня транснаціональної злочинності оперативно-розшукова та слідча практика, як ніколи, гостро потребують налагодження систематичної співпраці з колегами-правоохоронцями зарубіжних країн. Налагодити таку взаємодію можливо лише за умови тісної продуктивної співпраці підрозділів Національної поліції з органами прокуратури та суду. Це, у свою чергу, обумовлює потребу взаємного навчання, зокрема, працівників підрозділів поліції, уповноважених здійснювати вищевказану міжнародну співпрацю у своїй повсякденній діяльності.

Інтегруємось у світову поліцейську практику спільними зусиллями

З огляду на це, до лекційних та практичних занять з підвищення кваліфікації працівників Департаменту карного розшуку Національної поліції України, а також управлінь карного розшуку ГУНП у м. Києві та Київській області поряд з науково-педагогічними працівниками Академії залучено і досвідчених фахівців у галузі міжнародної правоохоронної співпраці з практичних підрозділів Національної поліції України. Так, зокрема, вдало співпрацюють Дмитро Олександрович Борисенок заступник начальника відділу міжнародного розшуку осіб Управління взаємодії з Інтерполом та Європолом Департаменту міжнародного співробітництва Національної поліції України, Сергій Іванович Пічкуренко доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності, кандидат юридичних наук, доцент та Ольга Валеріївна Злагода старший викладач кафедри оперативно-розшукової діяльності, кандидат юридичних наук. На кожному занятті з теми « Нагляд за додержанням законності під час ОРД. Міжнародне співробітництво» предметом розгляду щоразу постають теоретико-прикладні питання організації взаємодії оперативних підрозділів та органів досудового розслідування під час здійснення міжнародного співробітництва з правоохоронними органами іноземних країн з використанням можливостей міжнародних організацій кримінальної поліції Інтерпол та Європол за основними напрямками. Зокрема: оперативного обміну інформацією; міжнародного розшуку осіб, предметів, транспорту тощо; супроводження розслідувань; оформлення та виконання запитів про міжнародну правову допомогу. Окрема увага зосереджується на роботі з інформаційними базами даних Інтерполу, зокрема системою обміну інформацією «I-24/7», на міжнародному, центральному, регіональному та місцевому рівнях. На практичних прикладах розглядаються алгоритми дій працівників карного розшуку щодо організації міжнародного співробітництва під час здійснення оперативно-розшукової діяльності та в форматі супроводження кримінальних проваджень, а саме: особливості підготовки та направлення запитів щодо отримання оперативно-розшукової інформації, підготовки матеріалів, які є процесуальною підставою для оголошення особи у міжнародний розшук з метою встановлення її місця знаходження, контролю за пересуванням, затримання та подальшої екстрадиції. Ревізія чинного законодавства та проблем практичної діяльності, поринання в глибини науки, мультимедійне супроводження та жвава дискусія завжди забезпечують високу продуктивність таких занять.

Інтегруємось у світову поліцейську практику спільними зусиллями

Інтегруємось у світову поліцейську практику спільними зусиллями

Не має сумнівів у тому, що взаємно збагачені власним практичним досвідом та науковими знаннями працівники Національної поліції зуміють наповнити практику елементами нового змісту та піднести міжнародну правоохоронну співпрацю на якісно новий рівень.

Інтегруємось у світову поліцейську практику спільними зусиллями

Інститут післядипломної освіти

 

Інші навчальні підрозділи

X
X