Українська версія сайту

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Інститут
телефон/факс
+ 38 (044) 249 09 27

Тематична зустріч з питань запобігання корупції

27-11-2017

27 листопада 2017 року в інституті післядипломної освіти відбулася тематична зустріч науково-педагогічних працівників Національної академії внутрішніх справ: завідувачів кафедр кримінального права Андрія Савченка; адміністративної діяльності Сергія Константинова; фінансового права та фіскального адміністрування Віктора Фещука й доцента кафедри кримінального права Ольги Шармар з начальником відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України Валентиною Сеник та прокурором цього ж відділу Іриною Діденко.

У процесі зустрічі активно обговорювалися питання, які стосувалися корупційних ризиків при застосуванні різних норм права – адміністративного, кримінального, фінансового, цивільного тощо. Найбільш жваві дискусії викликали питання щодо визначення мінімальних ринкових цін, якщо йдеться про неправомірну вигоду, та відмежування її від подарунка; декларування недостовірної інформації; визначення корпоративних прав та оцінки дій, що полягають в оренді майна; звільнення від покарання на підставі угод про визнання вини; кваліфікації зловживання владою або службовим становищем тощо.

Поряд із цим між учасниками зустрічі відбувся обмін теоретичним і практичним досвідом, була поширена інформація про сучасні праці з антикорупційної тематики, які підготовили вітчизні науковці, обговорені рішення Верховного Суду України та Конституційного Суду України, які покликані сприяти правильному застосуванню відповідних норм права.

Загалом можна констатувати про успішність і результативність зустрічі між науково-педагогічними працівниками НАВС і практичними працівниками Генеральної прокуратури України. Такого роду заходи завжди є корисними, оскільки поглиблюють міжвідомчі зв’язки, дозволяють «тримати руки на пульсі» запобігання та протидії корупції, а головне – інтегрують теорію та практику.

Інститут післядипломної освіти

 

Інші навчальні підрозділи

X
X